LATT 2016-Liptói Advent - Tanári Tréning

Juhtúrós haluska, Liptói Szt. Mária -víztározó, Csorba-tó, Fátyolvízesés, Liptószentmiklós, Besenyőfalva, Vazseci barlang, Faházas koliba, Tátralomnic és Lomnici -csúcs lanovkával... csak címszavakban...KI MIT SZERETNE...
 

Alábbiakban olvashatjátok két napos tréningünk programját, igyekeztem minden fontos információt egybe gyűjteni, ha mégis lemaradt valami, jelezzétek!

Költségek:

 

buszos utazás ..................10 000 FT

szállás/ fő / éj ........19 EUR/ fő / éj...5850 FT

+IFA .....................................  0,67 EUR/fő/éj

 

Arra kérlek benneteket, hogy a befizetéseket euróban hozzátok( busz+ szállás : 52 eur), mert tőlem is így kérik.

Az Ifát és a belépő djjakatinduláskor  a busznál fogom összeszedni. Kérlek benneteket, pontos összegekkel készüljetek, és e-mail-en jelezzétek, melyik programon szeretnétek részt venni, hogy legyenidőm jelezni érkezés előtt.

 

Választható belépők, a program során útba ejtett látványosságokhoz.

 

Vazseci barlang belépő ...................5 EUR

Pribilyna skanzen belépő............. 3 EUR

Csorba-tó- Szoliszkó(1814tszf.) retúrjegy a négyülésés felvonóra...................13EUR

Sajtműhely  Besenyőfalva..........kb.8-10EUR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó Linkek

 

online biztosítás kötés, hozni kell lista:)

 

skojka2.jpg

skojka2.jpg

skojka szállás.jpg

skojka szállás.jpg

skojk.jpg

skojk.jpg

sztmária.jpg

sztmária.jpg

vodopad-skok.jpg

vodopad-skok.jpg

Kép0491.jpg

Kép0491.jpg

csorbató.jpg

csorbató.jpg

bryndz.jpg

bryndz.jpg

koliba.jpg

koliba.jpg

Važecká_jaskyňa_7.JPG

Važecká_jaskyňa_7.JPG

pribilyna.jpg

pribilyna.jpg

Részletes programunk:

 

Első nap:

Kora reggeli indulással a Lemhényi parkolójából indulunk körútunkra.

Gyülekező: 5:20-5:30, busz indulása: 5:30.

 

Bajmóc 9:30-11:30 Közel 4 órás buszozás után érjük el a festői Bajmóc várát, ahol ki-ki kedve szerint sétálhat a vár köörül, illetve megtekintheti azt, itt 1-1,5 órát töltünk el. (A bajmóci program még szervezés alatt van.)
Innen Besztercebányán át Sebesér felé indulunk, az Alacsony-Tátra legszebb hágóján, az Ördöglakodalom -hágón átkelve érjük el a Szepesség déli csücskét, ahol tiszta idő esetén a Magas-Tátra 25km-hosszú hósapkás vonulata adja a panorámát.

 

Csorba-Tó 14:20-18:00 Érkezésünk után fakultatív programokkal készültem: -Csorba tó és környéke felfedezése önállóan, mindenkinek ajánlom a tó körüli faházas Kolibákat, egy tó kerülő séta után hangulatos itt megpihenni, vagy a központban a bazársor is jó szórakozást kínál.Vállalkozó kedvűeknek a busztól könnyű túrát vezetek a fátyolvízeséshez, mely1,5 óra felfelé, 1 órás út visszafelé és a Csorba  egyik legszebb látványossága. Aki szívesen sétál velünk egy rövid szakaszon, de inkább hegytetőre vágyik, nem fél a megasságtól, és túrázni sem szeretne, annak jó szívvel ajánlom a Csorba-tó- Elülső Szoliszkó csúcs négyülésés síliftjét, amely oda vissza útra is szállít utasokat, így körülnézhetünk  a 2000 m-es csúcs közeléből.

Innen 6órakor indulunk a szállásunkra, Besenyőfaluba.

 

Besenyőfalva 18:45 Besenyőfalván körülbelül 1 órát töltünk, ez a szállás elfoglalására, egy kávéra, forralt borra elég. Aki úgy gondolja, hogy szívesen töltené az estét az adventi hangulatú Liptószentmiklóson, az a buszos programhoz csatlakozhat.

Forralt bor, Borovichka, Becherovka, Tátratea...kürtös kalács, sültkolbász..

Buszunk 20:00-kor indul, várható visszaérkezés 22:30-23:00.

 

Második napunkon 11-kor távozunk a szállásról, menet közben útba ejtjük a Pribylinai skanzent, amely Szlovákia legnagyobb víztározójának kialakításakor elárasztott falvak épületeit és népszokásait eleveníti meg.

A Szt. Mária víztározó mellett egy juhtúrós haluska után tervezzük a haza indulást, esetleges programtorlódásból adódó első napra tervezett prg-ok pótlására hagyjuk ezt az időt.A programváltoztatás jogát fenntartom..:)

Sajtműhely besenyőfalva

hamarosan..

 

Eu -tajkártyára( EU-kártyára )szükségetek lesz, ingyenesen kiváltható, kérek mindenkit, hogy az utazáshoz balesetbiztosítást egyénileg kössön.